חיפוש

דירהם מרוקאי – המטבע של מרוקו

רוצים שנעזור לכם בהוצאת ויזה למרוקו?
השאירו פרטים!

זקוקים לויזה בדחיפות? רוצים להתחיל את התהליך כבר עכשיו?

תוכן עניינים

המטבע הרשמי של מרוקו הוא דירהם מרוקאי. באנגלית הוא מסומן כ-MAD ודירהם אחד מתחלק ל-100 סנתימאת (סנטים).

שער המרה דירהם לשקל

מחשבון להמרת דירהם מרוקאי לשקל:

דירהם מרוקאי – שטרות הנמצאים בשימוש כיום

  • 20 דירהם
  • 50 דירהם
  • 100 דירהם
  • 200 דירהם

המטבע של מרוקו - שטרות דירהם מרוקאי

דירהם מרוקאי – מטבעות הנמצאים בשימוש כיום

  • חצי דירהם (ממש כמו ה"חצי שקל" שלנו!)
  • 1 דירהם
  • 5 דירהם
  • 10 דירהם
מרוקו - מטבע

עלויות במרוקו

באופן כללי, מרוקו זולה בהרבה מישראל, זה בטוח. כדאי לכם לתכנן תקציב יומי של כ-395 דירהם מרוקאי, אשר משתנה מעט מעיר לעיר כמובן. במרקש ובקזבלנקה, למשל, כדאי לתכנן תקציב של כ-550 דירהם ליום ואילו בפס תוכלו להסתפק ב-413 וברבאט ב-352. אגאדיר מעט יקרה יותר (472 ליום), טנג'יר זולה מאוד (229 ליום).

עלות הלינה הממוצעת במלון במרוקו נעה סביב ה-413 דירהם ללילה בחדר זוגי. בטנג'יר הממוצע הוא 210 דירהם, במרקש 744.

על אוכל מוציאים בדרך כלל כ-114 דירהם בממוצע ליום ועל תחבורה עוד כ-40. בקזבלנקה תוציאו כ-154 דירהם על אוכל ו-86 דירהם על תחבורה, אך בשפשוואן תוכלו להסתפק בכ-91 דירהם כדי להישאר שבעים ועל תחבורה שם תשלמו כ-36 דירהם ליום.

המרת כספים במרוקו

ברוב אתרי התיירות הפופולריים תוכלו לשלם באשראי, ממש כמו באירופה או בארה"ב. בצ'יינג'ים, בבנקים ובבתי המלון תוכלו להמיר דולר ואירו לדירהם מרוקאי. עדיף לכם לעשות את זה ולשלם במזומן כדי להימנע מעלויות ההמרה כשאתם משלמים באשראי.

בדקו עם הבנק שלכם בארץ את שער ההמרה לדירהם כי הפתרון הכי טוב הוא בדרך כלל פשוט למשוך כסף מכספומט מקומי. רוב הכספומטים לא גובים עמלת משיכה, אך ניתן למשוך עד 2,000 דירהם בכל משיכה, אז אם אתם זקוקים לסכום כסף גדול ויש עמלת משיכה, זה עלול להיות פחות משתלם.

אם אתם רוצים להמיר כסף, תשאלו את המקומיים על איזה צ'יינג' הם ממליצים. אל תחליפו פשוט בצ'יינג' הראשון שאתם רואים, כי שערי ההמרה והעמלות משתנים באופן משמעותי בין צ'יינג' אחד למשנהו. לא מומלץ להחליף בשדה התעופה, למשל, שם כנראה יגבו מכם את המחיר הכי יקר.

אם באמת נתקעתם בלי צ'יינג' באופק, תוכלו להמיר כסף גם בבנק, אבל שם עלולים לגבות מכם עמלה גבוהה, לתת שער המרה גרוע ולגרום לכם להמתין זמן רב לשירות במקרה שהבנק עמוס.

לידיעתכם: גם בסאוטה, אשר שייכת לספרד, ניתן לשלם בשווקים בדירהם מרוקאי, על אף שהמחירים מצוינים באירו.

טיפים במרוקו

שימו לב שבמרוקו מקובל לתת טיפים כמעט בכל מקום: במסעדות, במלונות, לנהגי מוניות, למדריכי טיולים ועוד. הטיפ הנהוג במסעדות הוא בין 10% ל-15% מעלות ההזמנה ויש מסעדות מסוימות שאף יוסיפו את הסכום הזה לחשבון כשהן מגישות לכם אותו.

בבתי מלון נהוג לתת טיפ נדיב של כ-100-200 דירהם מרוקאי לקונסיירז', מה שיבטיח שתקבלו שירות טוב לאורך כל החופשה. נהוג גם להשאיר טיפ לחדרנית ולנושא המזוודות בגובה של כ-20-50 דירהם. הכל תלוי באורך השהייה שלכם ובכמות המזוודות שהבאתם אתכם.

כאשר תעשו טיול מאורגן למרוקו אז מדריכי טיולים קבוצתיים יצפו לטיפ של כ-5-10% מעלות הסיור לאדם ואם מדובר בהדרכה פרטית רק לכם, מומלץ לתת למדריך סכום גדול יותר. אם מישהו מציע לכם להראות לכם את העיר העתיקה או להצטלם עם נחש, צפו שיבקש כ-10 דירהם עבור השירות.

אם אתם רק שותים קפה או נוסעים במונית, מקובל פשוט לעגל את הסכום כלפי מעלה כאות הוקרה על השירות, אך השתדלו לעשות זאת באופן פרופורציונלי לסכום ששילמתם ולא לתת טיפ נמוך מדי. אם אתם שוכרים נהג פרטי ליום, מקובל לתת טיפ של כ-100-200 דירהם, אך אם מדובר במיניבוס קבוצתי, 20-50 דירהם לאדם זהו סכום מכובד לכל הדעות.

מושגים נוספים שכדאי להכיר

אם תמצאו את עצמכם מתמקחים עם רוכלים מבוגרים באחד השווקים, ייתכן שהם יציגו את המחיר ב"ריאל" או ב"פראנק". ריאל שווה ערך ל-5 סנתימאת, בעוד פראנק שווה ל-1 סנתים.

בפראנק משתמשים בדרך כלל אלו שחיו בתקופת השלטון הצרפתי ואילו הריאל נהוג בשימוש בקרב דוברי ערבית מבוגרים. אתם עשויים להיתקל במונחים אלו גם כשמדובר במחירים גבוהים מדירהם מרוקאי אחד, פשוט מתוך הרגל של הדובר.

אהבתם? שתפו עכשיו!
רוצים שנעזור לכם בהוצאת ויזה למרוקו?
או טיול מאורגן למרוקו?
השאירו פרטים!

זקוקים לויזה בדחיפות? רוצים להתחיל את התהליך כבר עכשיו?

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק הרשמית שלנו
בקבוצה תוכלו לשאול את כל השאלות, לשתף ולהתעדכן... אז יאללה, מחכים לכם שם!
דילוג לתוכן