חיפוש

קזבלנקה

תוכן עניינים

ברוכים הבאים לעיר הגדולה, המודרנית והקוסמופוליטית ביותר בממלכת מרוקו – קזבלנקה. הכובשים הספרדים הם כמובן אלו שטבעו את השם בעל הניחוח הלטיני, שפירושו הוא "הבית הלבן" (אין קשר לארה"ב, אם תהיתם). למה היא נקראת כך? חכו ותגלו.

בין אם תגיעו למרוקו בטיסה או בהפלגה, בטיול מאורגן או עצמאי, קזבלנקה עשויה להיות העיר הראשונה אליה תגיעו, שכן בה שוכן נמל התעופה הבינלאומי של מרוקו ובה נמצא הנמל המרכזי של הממלכה. חיי הלילה בקזבלנקה והשילוב בין מזרח למערב הם משהו שלא תמצאו באף עיר אחרת במרוקו.

בוודאי שמעתם גם על הסרט "קזבלנקה", שהינו אחד הסרטים ההוליוודיים המצליחים ביותר בכל הזמנים. הסרט זכה ב-3 פרסי אוסקר (ולדירוג של 8.5 כוכבים ב-IMDB), אך באופן מפתיע, אף סצנה בו לא צולמה במרוקו ואף אחד מהשחקנים בו אינו מרוקאי. אז בואו נכיר את העיר המרתקת הזו מקרוב.

ההיסטוריה של קזבלנקה

הכל התחיל בכפר דייגים קטן, שהוקם כנראה על ידי הברברים בין המאה ה-10 ל-7 לפנה"ס וכונה "אנפא" בפי המקומיים. היסטוריית הכיבושים של קזבלנקה החלה בכיבוש העיר אנפא על ידי הרומאים (איך לא?) בשנת 15 לפנה"ס. הרומאים הם אלו שהקימו בעיר נמל גדול, אך הכל נחרב במאה ה-5 לספירה כאשר ה-ונדלים (כן כן, היה עם כזה) כבשו את שטחי האימפריה הרומית שבצפון-מערב אפריקה.

במשך מאות שנים העיר עברה מידיהם של שליטים מוסלמים לברברים שכבשו אותה מחדש ואז לידי שבטים בדואים שקיבלו אותה מידיו של הסולטאן. במאה ה-15 העיר זכתה לעצמאות מחודשת ואף שימשה כמקלט לפיראטים ברבריים (כן, מה לעשות), אך ב-1468 היא נכבשה והוחרבה שוב – הפעם על ידי הפורטוגלים. הפורטוגלים הם גם אלו שנתנו לעיר את שמה, שהיה "קאזה ברנקה" בפורטוגזית, על שם המבצר שהם בנו שם ב-1515, אשר היווה את הבסיס לכפר שהוקם מסביבו.

ב-1580 הספרדים קיבלו בעלות על קזבלנקה כחלק מהאיחוד האיברי, אך העיר ננטשה בשנת 1755 עקב רעידת אדמה שהחריבה אותה. העיר נותרה נטושה עד לשנת 1770, אז הפיח בה הסולטאן מוחמד בן עבדאללה רוח חיים מחודשת. הוא בנה את העיר מחדש בסיוע של הספרדים ותרגם את שמה מספרדית לערבית – דאר אלבידא.

קזבלנקה גדלה משמעותית במהלך המאה ה-19, כאשר העיר שימשה כספקית עיקרית של צמר לתעשיית הטקסטיל המתפתחת באנגליה. תושבי העיר זכו לחסות מצד המעצמות האירופיות, שסייעו לה לשמר עצמאות מסוימת מהשלטון המרכזי במרוקו. בתחילת המאה ה-20, הצרפתים רכשו את הזכות לבנות בנמל של קזבלנקה ומשם החלה החגיגה. שבטים מקומיים התמרדו נגד "הפלישה הצרפתית" ובעקבות תקיפה שביצעו כנגד פועלי רכבת צרפתים, ספרדים ואיטלקים, צרפת שלחה אוניות מלחמה שהפגיזו את העיר וכבשה אותה ב-1907.

ב-1912 מרוקו הפכה באופן רשמי לקולוניה צרפתית.
תחת הכיבוש הצרפתי הפכה קזבלנקה למרכז כלכלי חשוב והעיר גדלה באופן משמעותי אל מחוץ לחומות העיר העתיקה. ההשפעה הצרפתית ניכרת עד היום בכל מקום בעיר. הצרפתים המשיכו להחזיק בעיר גם לאחר שחרורה על ידי בנות הברית משלטון וישי, שהיה כפוף לנאצים, בשנת 1942 עד שמרוקו זכתה לעצמאות ב-1956. בואו נקפוץ קצת קדימה למה שקורה בעיר כיום.

צריכים עזרה בהוצאת ויזה? מחפשים טיול מאורגן?
נשמח לסייע
השאירו פנייה בטופס ונחזור אליכם עם כל הפרטים

זקוקים לויזה בדחיפות? רוצים להתחיל את התהליך כבר עכשיו?

גאוגרפיה ודמוגרפיה של קזבלנקה

קזבלנקה שוכנת לחוף האוקיינוס האטלנטי והינה העיר הגדולה ביותר בצפון מערב אפריקה והשמינית בגודלה בעולם הערבי. לפי מפקד האוכלוסין שנערך ב-2019, בעיקר מתגוררים כ-3.71 מיליון תושבים, כאשר בקזבלנקה רבתי חיים יותר מ-4.27 מיליון איש. היא אמנם לא הבירה הרשמית של הממלכה – תפקיד שממלאת אחותה מצפון רבאט – אך היא בהחלט נחשבת לבירה הכלכלית ולמרכז העסקי של מרוקו.

העיר מחולקת לשמונה מחוזות: עין אלשוק, עין אלסבע-אלחי אלמחמדי, אנפא, בן מסיכ, סידי ברלוסי, אלפידא-מרס אלסלטאן, אלחי אלחסני ו-מולאי רשיד. להלן מפת קזבלנקה: עכשיו הגיע הזמן לדבר על האתרים בקזבלנקה שפשוט אסור לכם להחמיץ.

אטרקציות בקזבלנקה

מסגד חסן השני (Hassan II Mosque)

זהו אחד המסגדים הגדולים והמרשימים בעולם. הוא יכול להכיל עד 105,000 מתפללים – 25,000 בחלל התפילה הפנימי ו-80,000 ברחבה שמחוץ למסגד, מה שהופך אותו למסגד הגדול ביותר באפריקה והשביעי בגודלו בעולם כולו. בנוסף, המינרט (הצריח) שבראשו הוא השני בגובהו בעולם – 210 מטרים.

המסגד המפואר הזה נבנה על ידי 10,000 אמנים מכל רחבי ממלכת מרוקו ומומן על ידי תרומות שנאספו ברחבי הממלכה. תקציב השווה לכ-20 מיליון ש"ח אפשר את יצירתו של המבנה העשוי שיש מבהיק ועתיר קישוטים מסורתיים. לבניין יש אפילו גג נפתח(!) המאפשר הזרמת אוויר טרי למתפללים. המסגד בנוי בחלקו מעל לים מכיוון שבקוראן נכתב כי "כס מלכותו של אללה הוא על המים". אם תבקרו במסגד לעת ערב, תוכלו להתרשם מהתאורה במקום, שכוללת קרן לייזר היוצאת מראש המינרט לכיוון מכה.

מסגד חסן השני, קזבלנקה, מרוקו

העיר העתיקה

היא אמנם נהרסה ונבנתה מחדש במאה ה-17, אך במדינה העתיקה של קזבלנקה עדיין תוכלו ליהנות מאווירת קסבה אותנטית בהחלט. במבוך סמטאותיה הצרות תמצאו בעלי מלאכה מכל הסוגים והמינים שיציעו לכם את מרכולתם. תוכלו לקנות שם מצעים, שמנים, נעליים, תבלינים ואפילו ענתיקות שעברו בירושה במשפחותיהם של הרוכלים.

בנוסף לבזאר, שווה לבקר בבתי הקפה שבעיר העתיקה של קזבלנקה, שם תוכלו לשבת על המדרכה, ללגום את הנוזל המהביל ולצפות בעוברים ושבים מנהלים את חיי היומיום שלהם. אל תפספסו את מסגד שלוח (chleuh), בעל הצריח הלבן המפורסם ואת המבצר שבצפון העיר העתיקה, ממנו נשקף נוף מרהיב אל הים והנמל.

העיר העתיקה של קזבלנקה, מרוקו

פארק הליגה הערבית (Arab League Park)

121 דונם של מרחבים המהווים ריאה ירוקה בתוך העיר הסואנת של קזבלנקה. כאן תוכלו להתאוורר קצת מהמולת העיר וליהנות ממדשאות נרחבות, בתי קפה ואף גני שעשועים לילדים. בפארק תמצאו שורה מרשימה של עצי דקל ואף בריכה ובה שושנות מים וצמחים אקזוטיים נוספים. לא סתם המקום מכונה "נווה המדבר של קזבלנקה".

פארק הליגה הערבית, קזבלנקה, מרוקו

קתדרלת הלב הקדוש (Cathedral du Sacre Coeur)

בקצה הצפון-מערבי של פארק הליגה הערבית נמצאת כנסיית הלב הקדוש. הבניין הבוהק בלובנו משלב בצורה מושלמת ארכיטקטורה אירופאית ומרוקאית. הקתדרלה נבנתה על ידי הצרפתים ב-1930 עבור הקתולים בעיר, אך הפסיקה לשמש כבית תפילה לאחר הכרזת העצמאות של מרוקו. אם יהיה לכם מזל, השומר בכניסה ייתן לכם להציץ ולחוש מעט מתהילת העבר לה זכתה הכנסייה המפוארת הזו.

קתדרלת הלב הקדוש, קזבלנקה, מרוקו

כיכר מוחמד החמישי

בכיכר המרכזית של קזבלנקה, הקרויה על שמו של המלך הקודם, תמצאו את רוב המבנים הרשמיים של העיר: סניף הדואר המרכזי, בית המשפט, הקונסוליה הצרפתית, הבנק המרכזי של מרוקו ובניין העירייה. אתם מוזמנים להתהלך בכיכר במהלך היום או לעת ערב ולהנות מהגנים המטופחים ומהמזרקה שבמרכזו. אגב, הכיכר מכונה גם "כיכר היונים" בשל הנוכחות הנכבדה של ציפורים אלו בה, אז הכינו את פירורי הלחם.

קניות בקזבלנקה

העיר קזבלנקה היא אמנם אחת הערים היקרות במרוקו, אבל אם לא הספקתם או שלא מצאתם את מבוקשכם בערים אחרות, כאן תוכלו למצוא כמעט הכל. אל תחששו להתמקח כאן – המוכרים בקזבלנקה מצפים ואף מקווים לכך.

שווקים

בשוק שבעיר העתיקה, אותו כבר הזכרנו קודם לכן, תוכלו לקנות כלי בית, כלי מתכת וחפצי אמנות שונים. תוכלו למצוא שם גם מוצרי עור, תבלינים ועוד. בנוסף לכך, יש בקזבלנקה גם שוק מרכזי בשדרות מוחמד החמישי, בו תמצאו מוצרים איכותיים יותר, שמחירם בהתאם. בשוק זה תוכלו למצוא מאכלים שונים ומשונים, כולל פירות ים וצבים למאכל. זה המקום לקנות בו טאג'ין אם אתם רוצים אחד כזה בבית או מחפשים מתנה יפה.

רובע האבוס (Habbous)

רובע זה נמצא בעיר החדשה ובו תוכלו לקנות חפצי אומנות, בגדים, כלי חרס ושטיחים. האווירה כאן קלילה יותר מאשר בשאר השווקים בעיר ותוכלו למצוא כאן מזכרות לקחת איתכם הביתה. זה אולי שוק מעט מודרני יותר, אבל יש כאן היצע נרחב של מוצרים אותנטיים בעבודת יד.

קניון מרוקו (Morocco Mall)

ברוכים הבאים לקניון הגדול ביותר באפריקה – 190,000 מ"ר של חנויות, אשר במרכזן אקווריום עצום בגודלו המכיל 1,000,000 ליטרים של מים ודגים מ-40 זנים שונים. בין המותגים שתוכלו למצוא שם: Louis Vuitton, Zara, Karen Miller, Next, Gucci, H&M, Aldo, Stradivarius, Birkenstock, Gap, Fendi, Lacoste, Dior, Bershka, Massimo Dutti, Ralph Lauren, Gant.

קניון מרוקו בקזבלנקה

חיי הלילה בקזבלנקה

אם חשבתם שבמרוקו לא נהוג לשתות אלכוהול, חשבו שוב. קזבלנקה המודרנית צופנת בחובה ברים ומועדוני לילה שלא היו מביישים ערים אירופאיות ותרבות חיי לילה מפתיעה במיוחד. את מקומות הבילוי הליליים המרכזיים בקזבלנקה תמצאו באזור עין דיאב, המשתרע לאורך חוף הים של העיר. במהלך היום תוכלו להנות מקצת בטן-גב ומארוחה באחת ממסעדות היוקרה לאורך החוף ובלילה כל האקשן מתחיל. זה האזור אליו מתנקזים כל המי ומי של העיר שרוצים לראות ולהיראות.

אם אתם אוהבים ברים בסגנון אמריקאי, נסו את ברוקלין בר, בעל קירות הלבנים שמגיש קוקטיילים מצוינים. אם אתם בקטע של הופעות חיות, לה בודגה מציע כאלו כמעט בכל ערב, החל ממוזיקה ערבית וכלה במוזיקת רגאיי. יש גם ברים אותנטיים יותר כמו Petit Poucet, שבו נהגו לבלות בתחילת המאה ה-20 אושיות כמו אנטואן דה סנט אכזופרי, אלברט כמוס ואדית פיאף. גם חיות המועדונים שביניכם יכולים למצוא את מבוקשם במועדונים כמו Maison B. בנוסף, בעיר תמצאו אפילו את בית הקפה של ריק, שהינו חיקוי של בית הקפה המפורסם מהסרט ההוליוודי "קזבלנקה".

צריכים עזרה בהוצאת ויזה? מחפשים טיול מאורגן?
נשמח לסייע
השאירו פנייה בטופס ונחזור אליכם עם כל הפרטים

זקוקים לויזה בדחיפות? רוצים להתחיל את התהליך כבר עכשיו?

יהדות קזבלנקה

לפי ספר "יוסיפון", כ-30 אלף יהודים ברחו למרוקו לאחר חורבן בית שני והם היוו את ראשית הקהילה היהודית במרוקו. סיפורים רבים סופרו על ראשיתה של יהדות מרוקו, אך תיעוד היסטורי של ממש לקיומה של קהילה יהודית בקזבלנקה קיים החל מהמאה ה-14. במהלך המאות הבאות החלו יהודים מרחבי הממלכה לנהור אל קזבלנקה המתפתחת. סוחרים ממוגדור (אסווירה), רבאט ותטואן התיישבו בקזבלנקה החל מתחילת המאה ה-19 והקהילה היהודית בעיר הלכה והתחזקה.

היהודים בנו קשרים עם מדינות אירופיות כמו צרפת, שהיה להן עניין בקשרי מסחר עם מרוקו ואפילו הפכו לנציגיהן בעיר. לאחר הכיבוש הצרפתי בתחילת המאה ה-20 והפיכתה של קזבלנקה למרכז הכלכלי של הממלכה, הפכה העיר למרכז היהודי העיקרי של מרוקו. הקהילה היהודית בעיר הלכה וגדלה עד שהגיעה לשיא של כ-100,000 ב-1956.

לאחר הקמת מדינת ישראל ב-1948 פרצו מהומות בצפון מרוקו ויהודי קזבלנקה הותקפו בפרעות הללו. זה היה מה שהחל את גל העלייה הראשון של יהודי העיר לישראל. הדבר נעשה באופן לא חוקי וללא הסכמת השלטונות וכך היה גם בעליות של 1955-1956. כאשר בוטל האיסור על עליית יהודי מרוקו לארץ ב-1963 נהרו רבים מבני הקהילה היהודית בקזבלנקה למדינת ישראל ובשנת 1967 נותרו בעיר רק כ-37,000 יהודים.

כיום מתגוררים במרוקו כולה כ-3,000 יהודים, כאשר רובם חיים בקזבלנקה. בית הכנסת המרכזי בעיר הוא בית הכנסת בית אל, אשר נבנה במחצית הראשונה של המאה ה-20, הועתק מהמלאח אל העיר החדשה ושופץ באופן מסיבי. בית הכנסת המחודש אף נחנך בשנת 2016 בטקס מרגש במיוחד במעמד מלך מרוקו, מוחמד השישי, אשר ידוע בקשריו הטובים עם הקהילה היהודית בממלכה. אל תפספסו את בית הכנסת המרשים הזה, המעוטר בגילופי עץ, חלונות ויטראז' ונברשות בדולח.

על ההיסטוריה של הקהילה היהודית במרוקו תוכלו ללמוד רבות אם תבקרו במוזיאון יהדות מרוקו, הממוקם בשכונת אואזיס שבעיר. זהו המוזיאון היחיד בעולם הערבי המוקדש ליהדות. המוזיאון מכיל 700 מ"ר של חפצי אומנות וכלים יהודיים, ציורים, תצלומים ופסלים המתעדים את ההיסטוריה בת 2,000 השנים של יהדות מרוקו, שבשיאה הגיעה לכ-250-350 אלף יהודים – הקהילה היהודית הגדולה ביותר בעולם המוסלמי.

הדרבי של קזבלנקה

מועדוני הכדורגל של קזבלנקה, וידאד ו-רג'א, הם שני המועדונים המעוטרים ביותר בהיסטוריה של הכדורגל המרוקאי והיריבות ביניהם לוהטת במיוחד. משחקי הדרבי של קזבלנקה תמיד רוויים באמוציות ובדיוק כפי שהקבוצות נאבקות זו בזו על כר הדשא, אוהדיהן מתחרים אלו באלו ביציעים עם תפאורות יוצאות דופן ומתעלים על עצמם בכל משחק מחדש.

קצת כמו בדרבי של חיפה, וידאד קזבלנקה משחקת בדרך כלל באדום ורג'א קזבלנקה בירוק. וידאד היא הקבוצה המעוטרת ביותר במרוקו עם 20 אליפויות. רג'א, לעומתה, זכתה "רק" ב-12, אך היא נחשבת למצליחה יותר ברמה הבינלאומית עם 3 זכיות בליגת האלופות האפריקאית ו-2 הופעות בגביע העולם למועדונים (בו הגיעה לגמר ב-2013 ונכנעה לבאיירן מינכן).

המפגשים בין רג'א לוידאד קזבלנקה מספקים דרמות לרוב ונפגש אחד שלא יישכח עוד הרבה מאוד זמן הוא ללא ספק מפגש הגומלין ביניהן בסיבוב השני של גביע האלופות של העולם הערבי, שנערך בנובמבר 2019 באיצטדיון של וידאד. לאחר 1:1 במשחק הראשון, המארחת הוליכה 1:4 עד הדקה ה-75 של המשחק, אבל רג'א חזרה וכפתה 4:4 בדקה ה-95, הדיחה את וידאד ועלתה לשלב הבא. אני ממליץ בחום לחפש את הסרטונים מהמשחק. לא ראיתם הרבה דברים כאלה.

מלונות בקזבלנקה

אפשרויות הלינה בקזבלנקה מגוונות ביותר ואתם יכולים לבחור בין מלונות, הוסטלים ודירות או חדרים להשכרה (סטייל Airbnb). שיא העונה הוא בחודש אפריל, אז המחירים עולים גם כן (אם כי לא לגבהים שאנחנו רגילים אליהם בישראל, אל חשש) ועונת השפל היא בינואר, אז תוכלו למצוא דילים שווים במיוחד.

רוב המלונות ממוקמים במרכז העיר, שם תוכלו למצוא את הרשתות המוכרות כמו מלון הייאט או מלון שרתון קזבלנקה. מלונות רבים בקזבלנקה ממוקמים גם באזור עין דיאב שלאורך החוף, כמו מלון ארבע העונות למשל. כמובן שאינכם חייבים ללון בתוך העיר ואתם יכולים גם לבחור במלון שנמצא מחוצה לה כדי ליהנות מקצת שקט ושלווה.

צריכים עזרה בהוצאת ויזה? מחפשים טיול מאורגן?
נשמח לסייע
השאירו פנייה בטופס ונחזור אליכם עם כל הפרטים

זקוקים לויזה בדחיפות? רוצים להתחיל את התהליך כבר עכשיו?

אוכל בקזבלנקה

בעיר קוסמופוליטית כמו קזבלנקה תמצאו את כל סוגי האוכל שתוכלו להעלות בדעתכם. בין אם אתם מחפשים מטבח מרוקאי טיפוסי, אוכל בסגנון אפריקאי, מזון אורגני, מסעדה טבעונית או כשרה, בעיר הזו תמצאו בוודאות את מבוקשכם. המרוקאים, קצת כמו הישראלים, אוכלים לרוב את הארוחה העיקרית בשעות הצהריים. המתאבנים הפופולריים הם סלטים קרים או חמים ובין המנות העיקריות המסורתיות תוכלו למצוא את הטאג'ין המפורסם, אשר יכול להיות צמחוני או בשרי, וגם את הקוסקוס האהוב עלינו כל כך, שמוגש לצד בשר או ירקות.

עוף באפרסקים או כבש עם חבושים גם הם בין המנות שתוכלו למצוא במטבח המרוקאי והקינוחים עשויים לרוב בצק מטוגן מצופה בסירופ סוכר. אגב, במקומות רבים במרוקו נהוג לאכול עם הידיים, אז אם אתם רואים אנשים מסביבכם נוהגים כך, אל תתביישו לנסות את זה גם. זה חלק מהחוויה.
בקזבלנקה במיוחד מומלצים פירות הים במסעדות לאורך הנמל והטיילת. בשוק ברובע האבוס תמצאו דוכנים עם אוכל רחוב משובח הכולל קבבים ובשרים על האש בתוספת סלטים מרוקאים. עוד שוק מומלץ לאוהבי אוכל הרחוב הוא זה הנמצא ב-באב מרקש, שם תמצאו מגוון מנות כולל ספינג' משובח במיוחד. תרבחו ותסעדו!

אוכל טוב בעיר קזבלנקה

תחבורה בקזבלנקה

נמל התעופה הבינלאומי מוחמד החמישי, שדה התעופה הראשי של מרוקו, נמצא כ-30 ק"מ מדרום לקזבלנקה. לשדה הזה טסות החברות הבינלאומיות ובינו לבין נתב"ג אמורים לפעול הקווים של ישראייר, אל על וחברת התעופה המרוקאית Royal Air Maroc.

משדה התעופה לעיר תוכלו להגיע בתוך כחצי שעה עם הרכבת המחברת בינו לבין הנמל, שיוצאת כל שעה כמעט בכל שעות היממה. יש גם אוטובוסים של חברת CTM שנוסעים במשך 40 דקות משדה התעופה לתחנה המרכזית במרכז העיר. בתוך העיר עצמה תוכלו לבחור להתנייד ברכב, במוניות, באוטובוסים או באמצעות החשמלית.

אוטובוס יהיה כמובן האופציה הזולה ביותר. השילוט בעיקרון די ברור, אבל בעיר הגדולה והעמוסה הזו פועלים כל כך הרבה אוטובוסים, שהכי טוב שתוודאו עם הנהג ו/או הנוסעים האחרים שאתם על הקו הנכון. מוניות בתוך העיר לא אמורות להיות יקרות מדי, רק תוודאו שהנהג מפעיל את המונה בתחילת הנסיעה או שתסכמו איתו מראש על המחיר. אתם כבר בטח מכירים את זה מהארץ.

השכרת רכב בקזבלנקה היא אפשרית ביותר וישנן סוכנויות רבות בעיר ובשדה התעופה. אתם יכולים אף לשכור את הרכב מראש ולוודא שיחכה לכם כבר בשדה התעופה כשתנחתו. בעיר עצמה לא מומלץ להתנייד ברכב בעיקר בגלל בעיות החנייה. קצת כמו בתל אביב, עדיף שתחנו בחניון או שתשאירו את הרכב במלון.

החשמלית, הקרויה Casa Tramway, היא תוספת חדשה למדי לתחבורה הציבורית בקזבלנקה. היא מודרנית לחלוטין ואפילו עומדת בזמנים. הקווים ברורים מאוד ולא תוכלו להתבלבל או לאבד את דרככם. תוכלו לקנות כרטיס יומי, שבועי, או כרטיס לנסיעה בודדת.

תחבורה ציבורית בקזבלנקה - Casa Tramway

מזג האוויר בקזבלנקה

מזג האוויר במרוקו ובקזבלנקה מזכיר את מזג האוויר המוכר לנו ממישור החוף בארץ, רק שהקיץ שם מעט יותר נסבל עם טמפרטורה ממוצעת של 22-25 מעלות. בחורף מזג האוויר מעט קריר יותר, כאשר הטמפרטורה הממוצעת יורדת ל-14-16 מעלות. בסך הכל תוכלו לבקר בקזבלנקה בכל עונות השנה בזכות מזג האוויר הנוח יחסית בעיר. בין יולי לספטמבר מזג האוויר מושלם לחופשת בטן-גב קיצית. בין אוקטובר לדצמבר מזג האוויר קריר ומרענן, אך נובמבר עשוי להיות די גשום.

אהבתם ? שתפו עכשיו!
רוצים שנעזור לכם בהוצאת ויזה למרוקו?
או טיול מאורגן למרוקו?
השאירו פרטים!

זקוקים לויזה בדחיפות? רוצים להתחיל את התהליך כבר עכשיו?

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק הרשמית שלנו
בקבוצה תוכלו לשאול את כל השאלות, לשתף ולהתעדכן... אז יאללה, מחכים לכם שם!
אולי יעניין אותך גם
הנוף במדבר אגאפי, מרוקו
מדבר אגאפי

מדבר אגאפי במרוקו הוא מדבר יפיפיה מלא מרחבים עצומים של חולות זהובים. מכירים את התמונות המדהימות האלה שכל מי שהיה במרוקו מעלה לאינסטגרם? הרבה מהן

למאמר המלא »
עמק הטודרה, מרוקו
עמק הטודרה

עמק הטודרה הוא אחד מהמקומות המרהיבים ביותר שניתן למצוא במרוקו. אורכו כ-600 קילומטרים והוא שוכן למרגלות רכס הרי האטלס בחלק הדרום-מזרחי של המדבר המרוקאי. המרחב

למאמר המלא »
רעידת אדמה במרוקו
רעידת אדמה במרוקו

רעידת אדמה חזקה בעוצמה של 6.8 בסולם ריכטר היכתה במרוקו, כאשר מוקד הרעש היה באזור איגהיל בערי האטלס. על פי הדיווחים של התושבים המקומיים, האדמה

למאמר המלא »
טאג'ין בקר, גרגרי חומוס וירקות, אוכל במרוקו
אוכל במרוקו

איך האוכל במרוקו? כמו בכל מקום: יש מסעדות מדהימות ויש מאכזבות. זה תלוי מה אתם מחפשים. במרוקו יש המון מסעדות עם אוכל מקומי ובינלאומי מעולה

למאמר המלא »
דילוג לתוכן