חיפוש

אוג'דה

תוכן עניינים

העיר אוג'דה שבמרוקו

אוג'דה היא עיר במרוקו אשר ממוקמת במזרח המדינה, ממש בסמוך (מרחק של כ-2 קילומטרים) לגבול עם אלג'יריה. מדובר בעיר מודרנית שנמצאת מדרום להרי בני סנאסן ומרוחקת כ-55 ק"מ מחוף הים התיכון.

העיר אומנם פחות מתוירת אך היא בהחלט מתאימה לכל מי שמחפש עיר שקטה ושליוה אשר עשויה לספק אתנחתה קלה מקצב החיים הסואן והמולת היום אשר מאפיינת מאוד את הערים המרכזיות והמתיורות במדינה כגון קזבלנקה, מרקש וערים נוספות.

ניתן להגיע לאוג'דה בטיסת פנים מקזבלנקה או מערים נוספות או ברכבת מקזבלנקה, מפס או מרבאט. הנסיעה ברכבת עשויה להיות ארוכה – במיוחד מקזבלנקה – אבל ניתן לעשות את הדרך ברכבת לילה.

ההיסטוריה של העיר אוז'דה

העיר אוז'דה נוסדה במאה העשירית על ידי שבט מגראווה הברברי. במאה ה-11 היא נכבשה על ידי האלמורבידים ובמאה שלאחריה השתלטו עליה המוואחידין. המיקום שבו נמצאת העיר הפך אותה לנקודה אסטרטגית למדי מאחר והיא קישרה את מרוקו עם אזורים אחרים בצפון אפריקה.

בסוף המאה ה-13 הוחרבה אוג'דה על ידי הסולטן המריני, אשר בנה אותה מחדש והקים את המסגד הגדול, שמשמש כמסגד הראשי של העיר גם בימנו אנו.

לאורך המאות הבאות החליפה העיר אוג'דה ידיים רבות. בתור עיר ספר, הממוקמת בגבול בין ממלכות, היא נכבשה על ידי שליטים אלג'יראיים ואף על ידי העותמאנים במאה ה-16. אך מסוף המאה ה-18, לאחר הכיבוש העלאווי, הפכה אוג'דה שוב לחלק מממלכת מרוקו.

אבל את ההשפעה העיקרית על מראה של העיר אוג'דה כיום יש לזקוף לזכות הצרפתים, אשר כבשו אותה באמצע המאה ה-19 (לאחר קרב איסלי) והשתלטו עליה בשנית בתחילת המאה ה-20.

צריכים עזרה בהוצאת ויזה? מחפשים טיול מאורגן?
נשמח לסייע
השאירו פנייה בטופס ונחזור אליכם עם כל הפרטים

זקוקים לויזה בדחיפות? רוצים להתחיל את התהליך כבר עכשיו?

יהדות אוג'דה והפרעות

המלאח באוג'דה אשר היה מוקף בחומה, היה מקום משכנם של היהודים. לאורך השנים חיו היהודים עם בשלום עם הספרדים, הפורטוגלים והאלג'יראים.

בשנת 1948, כשלושה שבועות לאחר ההכרזה על הקמת מדינת ישראל החלו פוגרומים ורדיפות כלפי היהודים באוג'דה, אשר הייתה תחנת המעבר העיקרית ליהודי מרוקו שרצו לעלות לישראל עקב סמיכותה לגבול עם אלג'יריה (לא ניתן היה בזמנו לעזוב ממרוקו ישירות לישראל). הציבור והמשטר במרוקו התנגדו נחרצות לרעיון הציוני וראו ביהודים שנוטשים את מרוקו ככאלו שעומדים להצטרף למאבק הציוני נגד מדינות ערב.

תחילה, מוסלמים אשר עבדו אצל יהודים, לא הגיעו למקום העבודה ובהמשך חנויות בבעלות יהודית נשדדו ובתים רבים של יהודים באוג'דה נחרבו. המקומיים הגיעו אל "שוק אל יהוד" ורצחו יהודים כאשר הם חמושים בגרזנים וסכינים.

במהלך הפרעות נרצחו 4 יהודים בעיר עצמה ובהמשך גם כ-38 יהודים בעיר ג'ראדה הסמוכה. היתה זו המחתרת היהודית אשר פעלה במרץ על מנת לסייע ליהודים להסתתר ולברוח אל אלג'יריה הסמוכה.

בעקבות הפרעות, חל זעזוע עמוק בקרב היהודים המתגוררים בכל רחבי מרוקו וכתוצאה מכך עלו יהודים רבים נוספים ממרוקו לישראל: כ-18,000 בשנה שלאחר מכן ובסך הכל 110,000 מתוך 250,000 יהודי מרוקו בין 1948-1956.

מה יש לעשות באוג'דה שבמרוקו?

האזור המעניין ביותר של העיר אוג'דה שבמרוקו הוא מרכז העיר, במיוחד הרחוב הראשי שלה "בולבאר מוחמד החמישי" אשר בו ניתן למצוא מלונות, מסעדות ובתי קפה. שם נמצאת העיר העתיקה (המדינה).

המסגד הגדול של אוג'דה

מסגד זה נבנה בשנת 1296 והארכיטקטורה המעניינת וצורתו האדריכלית מושכות מבקרים רבים. מי שבנה את המסגד הוא הסולטן המריני אבו יעקוב יוסוף והמקום שופץ מספר פעמים לאורך השנים. המינרט (הצריח) של המסגד מתנשא לגובה של כ-24 מטרים ובנייתו הושלמה ככל הנראה בשנת 1317.

מגדל השעון

מעל בניין העירייה של אוגדה מתנשא מגדל גבוה במיוחד עם שעונים עצומים (4 מטר כל שעון!) שנראים למרחוק. המגדל נבנה בסגנון אר-דקו בשנות ה-20 של המאה הקודמת והוא משקיף על כיכר Place 16 Aout המרכזית. המסגד שלידו, אגב, אינו המסגד הגדול אלא מסגד עומר בן עבדלעזיז, שגם הוא מרשים ביותר.

מגדל השעון, אוג'דה, מרוקו

שער סידי עבד אלווהאב – Bab Sidi Abdel Wahab

השער המזרחי של העיר העתיקה של אוג'דה הוא אחד האוצרות ההיסטוריים של העיר. השער נבנה בשנת 1325 כחלק מהחומה שנועדה להגן על העיר. כיום תוכלו למצוא באזור דוכני מזון וחנויות ואם תגיעו במהלך עונת הסתיו, תוכלו ליהנות מפסטיבל מיוחד אשר מתקיים לאחר מסיק הזיתים.

פארק ללה עיישה (Lalla Aicha) בעיר אוג'דה

מדובר בפארק יפה ומטופח עם הרבה עצים וצמחים מיוחדים אשר מתאים מאוד גם למי שמטייל במרוקו עם הילדים ומחפש מעט טבע, שקט ושלווה. במקום תוכלו למצוא גם מסעדות ובתי קפה אשר ממוקמים בין השבילים הרחבים של הפארק וגם מגרש טניס ואזור בו מתקיימת רכיבה על סוסים. במידה ותבקרו במקום במהלך הקיץ, תוכלו להינות גם מבריכת השחייה אשר נפתחת בעונה זו בפארק.

מסגד מוחמד השישי

זהו מסגד מודרני ומרווח במיוחד שנמצא בצדו המערבי של נהר נשף (או נחף) החוצה את העיר אוג'דה. זהו אזור חדש יותר של העיר בו נמצאים התאטרון ומשרד התרבות (מבנה מרשים בפני עצמו).

מסגד מוחמד השישי, אוג'דה, מרוקו

בנק אלמגרב (Banque Du Maroc/Bank Al-Maghrib)

הבנק המרכזי נבנה על ידי הפרוטקטורט הצרפתי בשנות ה-20 של המאה שעברה בסגנון פרנקו-מורי. זהו מבנה מרשים ומטופח במיוחד הממוקם על שדרות מוחמד החמישי.

אהבתם ? שתפו עכשיו!
רוצים שנעזור לכם בהוצאת ויזה למרוקו?
או טיול מאורגן למרוקו?
השאירו פרטים!

זקוקים לויזה בדחיפות? רוצים להתחיל את התהליך כבר עכשיו?

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק הרשמית שלנו
בקבוצה תוכלו לשאול את כל השאלות, לשתף ולהתעדכן... אז יאללה, מחכים לכם שם!
אולי יעניין אותך גם
הנוף במדבר אגאפי, מרוקו
מדבר אגאפי

מדבר אגאפי במרוקו הוא מדבר יפיפיה מלא מרחבים עצומים של חולות זהובים. מכירים את התמונות המדהימות האלה שכל מי שהיה במרוקו מעלה לאינסטגרם? הרבה מהן

למאמר המלא »
עמק הטודרה, מרוקו
עמק הטודרה

עמק הטודרה הוא אחד מהמקומות המרהיבים ביותר שניתן למצוא במרוקו. אורכו כ-600 קילומטרים והוא שוכן למרגלות רכס הרי האטלס בחלק הדרום-מזרחי של המדבר המרוקאי. המרחב

למאמר המלא »
רעידת אדמה במרוקו
רעידת אדמה במרוקו

רעידת אדמה חזקה בעוצמה של 6.8 בסולם ריכטר היכתה במרוקו, כאשר מוקד הרעש היה באזור איגהיל בערי האטלס. על פי הדיווחים של התושבים המקומיים, האדמה

למאמר המלא »
טאג'ין בקר, גרגרי חומוס וירקות, אוכל במרוקו
אוכל במרוקו

איך האוכל במרוקו? כמו בכל מקום: יש מסעדות מדהימות ויש מאכזבות. זה תלוי מה אתם מחפשים. במרוקו יש המון מסעדות עם אוכל מקומי ובינלאומי מעולה

למאמר המלא »
דילוג לתוכן